Θεσσαλονίκη: Σήμερα ο εορτασμός της Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, που είναι επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου Θερμαϊκού, θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και θα τιμήσει φέτος με την παρουσία του, τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της Νέας Μηχανιώνας και του Δήμου, την Δευτέρα, 22 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο επίσημης τελετής θα γίνει η αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Θερμαϊκού, στη βάση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο άγαλμα του ιδρυτή της Ν. Μηχανιώνας, Μαργαρίτη Ευαγγελίδη. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού ακολούθως θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ. Παυλόπουλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, που έχει διοργανώσει ο Δήμος, με επίκεντρο τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα, στις 20.00’.

Ο εσπερινός θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνο, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ στις 20.30’ θα αρχίσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: