Θεσσαλονίκη: ΠΡΟΣΟΧΗ – Εκβιάζουν γονείς με ψεύτικο τροχαίο του παιδιού τους!

Η γνωστή σπείρα που προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από γονείς με πρόσχημα ατύχημα των παιδιών τους, χτύπησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Χθες το βράδυ, «χτύπησαν» τηλεφωνικά σε τουλάχιστον 5 οικογένειες, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητώντας χρήματα υποδυόμενοι τους δικηγόρους ή τους αστυνομικούς.  

Η οργάνωση δρα πάντα με το ίδιο σενάριο: αφού συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες, τηλεφωνεί στα ηλικιωμένα θύματα παριστάνοντας γιο ή κόρη που έχει προκαλέσει… θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. Έπειτα, φέρνει σε επαφή το θύμα με υποτιθέμενο «δικηγόρο», που ζητά χρήματα για να κρατήσει τον «κατηγορούμενο» έξω από τη φυλακή. Η σπείρα έχει καταφέρει να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά εκμεταλλευόμενη την απελπισία των θυμάτων τους.

Μάλιστα η αδίστακτη σπείρα δεν διστάζει να βάζει έναν άνδρα ή μια γυναίκα να κλαίνε στο τηλέφωνο, για να πειστούν πιο εύκολα τα θύματα και να τους κυριεύσει πανικός! Σε ένα από τα χθεσινά περιστατικά, μετά από επικοινωνία του «Τ.Θ.» με ένα από τα θύματα, διαπιστώθηκε ότι οι εγκληματίες ζήτησαν σχεδόν 60.000 ευρώ. Ευτυχώς, έγινε αμέσως καταγγελία στην αστυνομία για το περιστατικό και δεν κατεβλήθη κανένα ποσό.   

Επειδή η ομάδα ανθρώπων την οποία στοχεύει η σπείρα είναι ιδιαίτερα ευπαθής, κρίνεται εξαιρετικής σημασίας η έγκαιρη ενημέρωση αυτών, προς αποφυγήν περαιτέρω εξαπατήσεων, αλλά και ενδεχόμενων ψυχολογικών και σωματικών οδυνών για τους ίδιους.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: