Θεσσαλονίκη: Ξένες πολυεθνικές «κυριαρχούν» στην Τσιμισκή

Η κεντρική εμπορική οδός της Θεσσαλονίκης κυριαρχείται πλέον από ξένες πολυεθνικές εταιρείας, ενώ ελάχιστα είναι τα καταστήματα ελληνικής επιχειρηματικότητας που έχουν απομείνει στην Τσιμισκή.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελής Φιλιππίδης, μέσα στην τελευταία επταετία έχουν απομείνει ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις με Έλληνες ιδιοκτήτες. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Οι ξένες πολυεθνικές εταιρείες καλύπτουν ένα τεράστιο ποσοστό της επιχειρηματικότητας στην οδό Τσιμισκή, που φτάνει το 80%, ενώ αντίστοιχα η ελληνική επιχειρηματικότητα στα καταστήματα της Τσιμισκή περιορίζεται μόλις στο 20%».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην αγορά σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων δεν ασχολήθηκαν με τη μικρομεσαία επιχείρηση», μιλά για τον αυξανόμενο αριθμό στα λουκέτα των επιχειρήσεων και τονίζει με νόημα: «σήμερα στην Ελλάδα όσοι παραμένουν στην μικρομεσαία επιχείρηση και στο κατάστημά τους μετά από επτά χρόνια οικονομικού πολέμου είναι πλέον ήρωες και αξίζει όλοι να τους σεβαστούν ως ήρωες». 

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: