Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση απέσπασε πάνω από 236.000 ευρώ με τηλεφωνικές απάτες

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους τηλεφωνικά και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, με τη σύλληψη μιας 44χρονης Βουλγάρας.

Όπως διαπιστώθηκε, η εν λόγω 44χρονη αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης και σε βάρος της, αλλά και συνεργών της, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι δράστες, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα Ιουλίου έως και μέσα Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν πλήθος από απάτες αποκομίζοντας σημαντικά ποσά. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη όπου δρούσαν κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία ακόμη. Πώς; Με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Πώς δρούσαν

Χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας τους ήταν η επιλογή κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα, οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και η παρουσίασή τους, κατά περίπτωση, ως γιατροί ή τραυματισμένα συγγενικά πρόσωπα των παθόντων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Έτσι, κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ, κατά τις δηλώσεις των παθόντων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: