Θεσσαλονίκη: Απεργιακός αγώνας εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης

Η είδηση για την αίτηση υπαγωγής των σούπερ μάρκετ Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης) στο άρθρο 99 έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους εργαζομένους, οι οποίοι εδώ και μέρες κλιμακώνουν τον αγώνα τους, ώστε να μην χαθούν οι χρωστούμενοι μισθοί τους και οι θέσεις εργασίας.

Σήμερα, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στο κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντηλ, αλλά και παρεμβάσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, έως και το Σάββατο 30 Απρίλη.

Από νωρίς χθες έκαναν παρεμβάσεις στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας για να καταγγείλουν τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα στην οδό Καρόλου Ντήλ και κατευθύνθηκαν μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για να καταθέσουν μήνυση στην εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Δεκέμβρης, Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης και επίδομα αδείας). 

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: