Θάνατος – σοκ στην showbiz! Νεκρός έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο εμπνευστής του φεστιβάλ «Burning Man». Ο Λάρι Χάρβεϊ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στις αρχές του μήνα και πέθανε στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο το πρωί του Σαββάτου, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Το ετήσιο ραντεβού όλων των μορφών της Τέχνης συγκέντρωνε πλήθος κόσμου στην έρημο Black Rock της Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις γιγαντιαίων διαστάσεων στήνονταν κάθε χρόνο στη μέση της ερήμου, συναυλίες, ενώ η αυλαία στο σύγχρονο Γούντστοκ έπεφτε με το κάψιμο ενός τεράστιου ξύλινου ομοιώματος.

«Οι ταμπέλες δεν ταίριαζαν στον Λάρι. Δεν ανήκε σε κάποιο καλούπι. Το έσπαγε με τον τρόπο που έζησε τη ζωή του», έγραψε η διευθύνων σύμβουλος του «Burning Man», Μαριάν Γκουντέλ. «Ήταν ένας αρχιτέκτονας τοπίου, ένας φιλόσοφος, ένας οραματιστής, ένας συγγραφέας, ήταν η έμπνευση, ο μέντορας όλων που έχει υπάρχει από οδηγός ταξί μέχρι κούριερ με ποδήλατο», συμπλήρωσε. «Η απώλεια της παρουσίας στις ζωές μας θα είναι αισθητή για χρόνια. Αλλά χάρη στο πνεύμα του θα είναι για πάντα μαζί μας», κατέληξε.

Η ιδέα του φεστιβάλ «Burning Man» γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1986 όταν ο Χάρβεϊ και ο φίλος του Τζέρι Γκουντέλ έκαψαν το ξύλινο ομοίωμα ενός άνδρα στην παραλία Μπέικερ στο Σαν Φρανσίσκο για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο. Αυτή η ιδέα μετουσιώθηκε στο φεστιβάλ της Νεβάδα το 1990. Πολύ γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ των ΗΠΑ από το οποίο έχουν περάσει ηχηρά ονόματα της μουσικής σκηνής.

Πηγή: athensmagazine.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: