Θα υπογράψουμε συμφωνία, δεν υπάρχει θέμα Grexit λένε από το Μαξίμου – Αλλά φοβούνται σαμποτάζ

Θα υπογράψουμε συμφωνία, δεν υπάρχει θέμα Grexit λένε από το Μαξίμου   Αλλά φοβούνται σαμποτάζ

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία, αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, επικαλούμενη κύκλους του Μαξίμου.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ωστόσο φέρονται να αγωνιούν μήπως «κάτι στραβώσει» τα τελευταία 24ωρα στη διαπραγμάτευση ή μήπως κάποιοι ευρωπαϊκοί κύκλοι επιχειρήσουν να βάλουν προσκόμματα στη συμφωνία, αποσκοπώντας σε ένα Grexit και στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει βιώσιμη συμφωνία και ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα δραχμής. «Είναι προπαγάνδα» είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει βιώσιμη συμφωνία.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι οι αποφάσεις είναι δύσκολες και ότι το πρόγραμμα που βρίσκεται υπό συζήτηση περιλαμβάνει σκληρά μέτρα. «Επιδίωξή μας να είναι κοινωνικά δίκαιο» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας, από την πλευρά του, τόνισε στο Mega ότι «τα σενάρια περί Grexit οδηγούν μόνο σε διάσπαση της ευρωζώνης» και ότι η κυβέρνηση θα πάει σε συμφωνία. «Δεν θα βγάλει η κυβέρνηση τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Είναι άλλωστε το διαπραγματευτικό μας χαρτί. Υφιστάμεθα bullying από κύκλους ακραίων στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το νούμερο για τα δημοσιονομικά μέτρα και τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Δημήτρης Μάρδας. «Είμαι αισιόδοξος, και θεωρώ ότι έστω και μια κακή συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από ένα καθεστώς μη συμφωνίας» δήλωσε.
Μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ότι «το Grexit πρέπει να αποκλειστεί οριστικά την Κυριακή. Πλήρης και λεπτομερής πρόταση, χρέος και αναπτυξιακό πακέτο είναι τα «κλειδιά»».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: