Ταρτάκια με γέμιση από βατόμουρο και μαρμελάδα

Υλικά για 6-8 άτομα…

Για τη ζύμη250 γραμμάρια αλεύρι250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1 πρέζα αλάτι1 μεγάλο αβγό1 λεμόνι ή πορτοκάλι, ξύσμαλίγο γάλα

Για τη γέμισημαρμελάδες της επιλογής σας1 κούπα κατεψυγμένα βατόμουρα1 κούπα κατεψυγμένα κερασάκια

Εκτέλεση

Για τη ζύμηΣτο μπολ του μίξερ προσθέστε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί με μια πρέζα αλάτι κι ανακατέψτε με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί μια θρυμματισμένη ζύμη που να θυμίζει ψίχουλα.Εναλλακτικά, δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, ζυμώνοντάς τα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.Προσθέτετε στα ψίχουλα το αβγό και το ξύσμα κι ανακατεύετε λίγο ακόμη, να ενωθούν. Αν διαπιστώσετε ότι η ζύμη είναι πολύ συμπαγής και δεν δουλεύεται, ρίχνετε ελάχιστο γάλα στο μείγμα.Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας και τον πλάστη με αλεύρι. Ξετυλίγετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε λεπτού προς μεσαίου πάχους φύλλο. Παίρνετε μικρές μεταλλικές θήκες ή από σιλικόνη και τις γεμίζετε με τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα και να προεξέχει λιγάκι.Αν δεν έχετε φορμάκια, φτιάχνετε καλαθάκια με το χέρι ή δίνετε στα ταρτάκια το σχήμα που θέλετε. Αν δεν έχετε φόρμα, όμως, φροντίζετε να τρυπήσετε ελαφρώς (όχι μέχρι κάτω) τον πάτο, ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Για τη γέμισηΒάλτε στον πάγκο τις μαρμελάδες, κρέμες και ζελέ που θα χρησιμοποιήσετε για τη γέμιση. Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα ταρτάκια, τα γεμίζετε με 1-2 κουταλιές και τα λειαίνετε ελαφρώς. Πάνω από κάθε ταρτάκι τοποθετείτε και 2 με 3 φρούτα σε κάθε ταρτάκι.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15 λεπτά, τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση.Τα ταρτάκια είναι πανέτοιμα όταν η ζύμη είναι χρυσαφένια και η γέμιση έχει πήξει και κάνει φουσκάλες.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: