“ΤΑ ΝΕΑ”: Και σε άλλη εταιρεία μέτοχος ο Τσίπρας- ΝΔ: Να δημοσιεύσει το πόθεν έσχες του

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην Αγνάντι ΟΕ έως τον Ιανουάριο του 2010 δημοσιεύουν σήμερα Τετάρτη Τα Νέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό που συνήφθη στις 11/1/10 μεταξύ των κ. Τσίπρα, Παππά και Καραμάνου, και της αδελφής του πρωθυπουργού Ζανέτ.

Με τη συμφωνία αυτή ο πρωθυπουργός μεταβιβάζει στην αδελφή του το μερίδιό του και εισπράττει σε μετρητά, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό 33 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός είχε την υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία στα «πόθεν έσχες» του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, και έπρεπε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το πόσο που εισέπραξε από τη μεταβίβαση, ωστόσο στις δηλώσεις του 2009, 2010 και 2011 δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική του σχέση, ούτε και το ποσό των 33 χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, επίσης σύμφωνα με τα ΝΕΑ, πιστοποιείται η συμμετοχή του πρωθυπουργού σε τουλάχιστον μία ακόμα κατασκευαστική εταιρία. Σε αυτή φέρεται να μετέχει ο κ. Τσίπρας μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, πράγμα που σημαίνει ότι θα όφειλε να το συμπεριλάβει στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης για το 2008 και το 2009. Παρόλα αυτά, σημειώνουν τα νέα, η εταιρεία αυτή δεν εμφανίζεται στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός είχε την υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία στα «πόθεν έσχες» του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, και έπρεπε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το πόσο που εισέπραξε από τη μεταβίβαση, ωστόσο στις δηλώσεις του 2009, 2010 και 2011 δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική του σχέση, ούτε και το ποσό των 33 χιλιάδων ευρώ.

Τα Νέα μάλιστα σημειώνουν ότι το γραφείο του πρωθυπουργού δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες», απλά εξέδωσε ανακοίνωση και «κυκλοφόρησαν στη Βουλή δύο φύλλα χαρτιού από Πόθεν Έσχες χωρίς ημερομηνία και χωρίς πρωτόκολλο όπου εμφανίζεται εγγεγραμμένη η Αγνάντι ΟΕ _ δεν τα έστειλαν ηλεκτρονικά στους δημοσιογράφους για ευνόητους νομικούς λόγους».

Σημειώνεται ότι το επίμαχο έγγραφο δεν αναφερόταν σε κάποια ανακοίνωση του Μαξίμου.

ΝΔ: Να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του ο Αλ. Τσίπρας

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης το 2009 και το 2010.

«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα ο Αλέξης Τσίπρας έχει την αυτονόητη υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010, προκειμένου να φανεί πραγματικά αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία «ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε.», καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει ο Κ. Μητσοτάκης το δικό του πόθεν έσχες στη δημοσιότητα

«Ζητήσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολύσει από λογογράφο του, τον κ. Ψυχάρη, αλλά αυτός φαίνεται ότι τον προσέλαβε να γράφει τις ανακοινώσεις του κ. Κουμουτσάκου. Με την ουσία του αστείου σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» δε θα ξαναασχοληθούμε. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι καθαρές, δημόσιες και έχουν εγκριθεί από ορκωτούς λογιστές. Όποιος θέλει να τις ερευνήσει δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία» αναφέρει απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η ΝΔ όμως, που καταπίνει αμάσητες τις εξωχώριες δραστηριότητες Παπασταύρου, αλλά διυλίζει τα στημένα δημοσιεύματα πανικόβλητων εκδοτών μας προκαλεί. Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες, προκειμένου να διαπιστώσει το πανελλήνιο εάν οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του με τον κ. Παπασταύρου (του Παναμά, βεβαίως – βεβαίως) είναι και αυτές δηλωμένες» καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: