Τα μονοπάτια του Αριστοτέλη «εκτόξευσαν» τον τουρισμό στη Χαλκιδική

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση και η σηματοδότηση των νέων αριστοτελικών διαδρομών που θα ενώνουν τις έξι κοινότητες της Ανατολικής Χαλκιδικής. Τα μονοπάτια που ήδη έχουν διανοιχθεί, συνδέουν Ολυμπιάδα, Βαρβάρα, Στρατονίκη, Στάγειρα, Στρατώνι και Νεοχώρι. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές του αριστοτελικού βουνού, οι οποίες εναλλάσονται ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση και σε ξέφωτα με θέα το γαλάζιο του Ακάνθιου και Στρυμονικού κόλπου, ενώ θα μπορούν να διανυκτερεύουν σε όποιο χωριό επιθυμούν.

«Η απήχηση που είχε στο εξωτερικό η προβολή του «Αριστοτελικού Περιπάτου» ξεπέρασε κάθε προσδοκία» δήλωσε στο Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη η Μαρία Πάππα, διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και πρόσθεσε: «εκτόξευσε την τουριστική κίνηση, έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή τον προορισμό σε αγορές θεματικού τουρισμού οι οποίες αγνοούσαν την Ανατολική Χαλκιδική, όπως αυτές της Βρετανίας, της Σουηδίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας. Είναι ένα μικρό θαύμα αν σκεφτεί κάποιος ότι η τουριστική σεζόν από 40 ημέρες επιμηκύνθηκε σε 6 μήνες, ξεκινά τον Απρίλιο και κλείνει τέλος Οκτωβρίου».

Το νέο δίκτυο διαδρομών φιλοδοξεί να ενισχύσει το ήδη εντυπωσιακό πακέτο πολλαπλών δραστηριοτήτων που προσφέρεται με τον «Αριστοτελικό Περίπατο» και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες. Η εντυπωσιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ανατολική Χαλκιδική χάρισε στον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού το χρυσό βραβείο των Tourism Awards 2016.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: