Συνεχίζει το σερί της η ΑΕΚ

Ο Σολτάνι ισοφάρισε γρήγορα το γκολ του Αραβίδη, ωστόσο η ΑΕΚ πήρε με γκολάρα του Μπαρμπόσα ξανά το προβάδισμα και είδε τον Ανέστη να σταματά το πέναλτι του Νιέτο για το τελικό 2-1 επί της Ξάνθης και το «τρία στα τρία» σε όλες τις διοργανώσεις!

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 8’ ο Αραβίδης βγήκε τετ α τετ με τον Τσέναμο, έκανε την κεφαλιά βρήκε λίγο τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 10’ όμως η Ένωση άνοιξε το σκορ: Έκανε το σουτ ο Μάνταλος έξω από την περιοχή, η μπάλα σκάει μπροστά στον Τσέναμο, με τον Αραβίδη να παίρνει το… ριμπάουντ και να κάνει από κοντά το 1-0. Η Ξάνθη βγήκε μπροστά και στο 18’ ισοφαρίζει: Έγινε η όμορφη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από τα αριστερά από τον Νιέτο, στρώθηκε υπέροχα στον Σολτάνι ο οποίος με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1. Από το 32’ ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε απίστευτες ευκαιρίες να πάει μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο. Σε αυτό το χρονικό σημείο βγαίνει τετ α τετ ο Αραβίδης, τον προλαβαίνει ο Τσέναμο και διώχνει πρώτα τη μπάλα. Στο 44’ τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο Σιμόες έβγαινε πάλι τετ α τετ τον Αραβίδη έκανε το σουτ, νικήθηκε από τον Τσέναμο, ενώ ίδια κατάληξη είχαμε και στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν έπειτα από κόρνερ κεφαλιά του Αραβίδη, έβγαλε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

Η ΑΕΚ όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο μπήκε δυνατά. Είχε ένα καλό σουτ με τον Βάργκας στο 52’ που έφυγε άουτ και στο 53’ πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Βάργκας πάλι, έσκαψε υπέροχα από τον άξονα προς τα δεξιά και σε ανοιχτό γήπεδο, ήρθε ο Μπαρμπόσα με φόρα από πίσω έκανε αμέσως το σουτ με το αριστερό στην απέναντι γωνία και 2-1 η ΑΕΚ. Η μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη, χάθηκε στο 64’. Ο Κουκουλάκης είδε σπρώξιμο του Λαμπρόπουλου στον Καπετάνο, δίνει πέναλτι στους φιλοξενούμενους, με τον Ανέστη όμως να πιάνει το πέναλτι του Νιέτο και να κρατάει το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο και τους συμπαίκτες του. Μέχρι το τέλος η Ξάνθη πίεσε για την ισοφάριση και στο 91’ έχασε μία τεράστια ευκαιρία, όταν έπειτα από κόρνερ ο Βασιλακάκης μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: