Συνελήφθη σουνίτης μαχητής στο Λίβανο

Συνελήφθη σουνίτης μαχητής στο Λίβανο

Οι λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ένα σουνίτη μαχητή ύποπτο για τη στρατολόγηση βομβιστών αυτοκτονίας και τη συναρμολόγηση παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων…
ο οποίος δρούσε για λογαριασμό μιας ριζοσπαστικής οργάνωσης που ήταν πίσω από επιθέσεις σε σημεία ιρανικών συμφερόντων στη Βηρυτό, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Χάσαν Αμπου Αφλεχ, που συνελήφθη στη Βηρυτό το Σάββατο, θεωρείται ότι είναι ηγετικό στέλεχος στις Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ, την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας την Τετάρτη κοντά στο μορφωτικό κέντρο του Ιράν στην οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Η ίδια οργάνωση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ήταν πίσω από μια επίθεση τον Νοέμβριο εναντίον της ιρανικής πρεσβείας.

Η του Χάσαν Αμπού Άφλεχ σημειώθηκε μετά τη την περασμένη εβδομάδα του Ναΐμ Αμπάς, άλλου ηγετικού στελέχους ο οποίος σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας,

εργαζόταν για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, μια σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη .

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τη σύλληψη, καθώς η έρευνα των αρχών είναι σε εξέλιξη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συνελήφθη σουνίτης μαχητής στο Λίβανο Συνελήφθη σουνίτης μαχητής στο Λίβανο

Συνελήφθη σουνίτης μαχητής στο Λίβανο

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: