Συνεδρίασε το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Μετά το σάλο που προκάλεσε η διακοπή της πρώτης διάσκεψης την περασμένη εβδομάδα, η Ολομέλεια του ΣτΕ συνεδρίασε εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ έχει ορίσει και τρίτη διάσκεψη το πρωί της Παρασκευής. Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα και διακόπηκε μετά την έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

Εξηγώντας τους λόγους της διακοπής ο κ. Σακελλαρίου είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Την άποψη του προέδρου του ΣτΕ υιοθέτησε και η Ένωση Δικαστικών του ΣτΕ, γεγονός που οδήγησε δύο αντιπροέδρους του Συμβουλίου να καταγγείλουν τα τεκτενόμενα και να παραιτηθούν από την Ένωση.

Στις δυο διασκέψεις, σήμερα και την Παρασκευή, συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: