Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα και την δόση των 2 δις

Τρία ανοικτά μέτωπα που απειλούν τη διαπραγμάτευση και τη δόση των 2 δις ευρώ, απασχόλησαν την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Πρόκειται για το θέμα των πλειστηριασμών, τα φαρμακεία και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες με τους δανειστές.

Τις εκκρεμότητες στα θέματα αυτά το ΚΥΣΟΙΠ τις αποδίδει στην πολυπλοκότητά τους, αλλά και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα που υφίστανται με τους θεσμούς, ενώ διαπίστωσε ότι το 90% προσεγγίζει ο βαθμός υλοποίησης των κυβερνητικών δράσεων που έπρεπε να προχωρήσουν από τα υπουργεία μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου, Όπως αναφέρθηκε, εντός της εβδομάδας αναμένεται στη Βουλή ο νόμος περί ανακεφαλαιοποίησης. Θα κατατεθεί, όμως, άμεσα και νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που δεν είχαν κλείσει καθώς και τις διορθώσεις που έγιναν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση «σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας».

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιώσεις στις ρυθμίσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων που έχει προκαλέσει «μπλακ άουτ» στην αγορά. Επίσης, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες στο θέμα των πλειστηριασμών αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα «κόκκινα δάνεια» έχουν κλείσει και δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις για σπίτια οικογενειών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι όποιοι πλειστηριασμοί θα αφορούν επιχειρηματικά κι όχι στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Στον αέρα παραμένει και το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση όπου ακόμη αναζητούνται ισοδύναμα. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει το φόρο στο κρέας εκμεταλλευόμενη και την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που μίλησε για αύξηση του καρκίνου λόγω κατανάλωσης κρέατος και αλλαντικών.

Action24.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: