Συνάντηση Μητσοτάκη – Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό και τη ΝΔ

Με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.
Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα, όπως φάνηκε από την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο της ΝΔ και σημείωσε ότι αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος σε μια δύσκολη στιγμή για τον τόπο. Ο ίδιος τόνισε ότι θα στηρίξει την πορεία που εγκαινιάζει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς εκτός της ιδιότητάς του ως επιτρόπου δεν ξεχνά τις πολιτικές ρίζες του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο και επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο πως ζήτησε να τον συναντήσει τόσο σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Εκτός της εξαιρετικής σχέσης τους, όπως είπε, ήθελε να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις σχετικά με το μεταναστευτικό.
Σημείωσε τις ανησυχητικές φήμες για τον τρόπο που κάποιοι στην Ευρώπη θέλουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και παρατήρησε ότι επιθυμεί να ενημερωθεί εάν συνεχίζονται αυτού του είδους οι συζητήσεις. Επιπλέον, ανέφερε ότι επιθυμεί να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τους χειρισμούς της Τουρκίας για το μεταναστευτικό, καθώς μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.
Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε από τις προσφυγικές ροές και ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό πιέση. Παραδέχθηκε ότι η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες και εκτίμησε ότι θα αναλάβει το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν και θα σταματήσουν οι ροές προς την Ευρώπη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε ότι προσβλέπει σε εξαιρετική συνεργασία με τον ευρωπαίο επίτροπο και όχι μόνο ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής τους σχέσης.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: