Συμβολική κατάληψη από τους παραπληγικούς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιώντας ολιγόωρη συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ προηγουμένως απαίτησαν να δουν τους αρμόδιους υπουργούς έναντι των βουλευτών που τους υποδέχτηκαν.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΠΑ μπήκε στη Βουλή για να εκθέσει τα προβλήματά τους για τις διαρκείς περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς των ατόμων με αναπηρία, έγινε δεκτή και από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα 227 της Βουλής.

Αυτό δυσαρέστησε την αντιπροσωπεία, που απαίτησε να δει την ίδια την αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου. Όταν πληροφορήθηκαν πως η κ. Φωτίου βρίσκεται στο υπουργείο και δεν μπορεί να γίνει αυτή η συνάντηση στη Βουλή, άρχισαν να φωνάζουν πως «δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν δούμε την υπουργό ή άλλο υπουργό».

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαβουλεύσεις με στόχο να κατευναστούν τα πνεύματα και να πειστούν τα μέλη του Συλλόγου ότι η κυβέρνηση δεν αδιαφορεί για τα προβλήματά τους.

Η συμβολική κατάληψη έληξε κατόπιν παρέμβασης του Υπουργού Nαυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος μεσολάβησε για να έρθουν σε επαφή η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, που με τη σειρά του φέρεται να δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τα αιτήματά τους για την εξαίρεσή τους από τις περικοπές συντάξεων και επιδομάτων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: