Σχεδιάστρια εμπνέεται από τον παλιό κινηματογράφο και σχεδιάζει ρούχα για τις σύγχρονες πριγκίπισσες

Η Lila Nova γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στο παρελθόν έχει περάσει από διάφορες δουλειές αλλά τελικά εγκαταστάθηκε σε ένα φωτεινό ατελιέ στο Κολωνάκι. Η ίδια συλλέγει σπιρτόκουτα στα οποία κλείνει εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, μελωδίες, αναμνήσεις και κυρίως στιγμές, που θα την οδηγήσουν στην έμπνευση. Γιατί παρόλο που η Lila είναι ένας χαρούμενος γελαστός άνθρωπος, που ζει με έντονο τρόπο στην Αθήνα του 2015, το στιλ της είναι και θα παραμείνει ρετρό.

Τα σχέδια της είναι εμπνευσμένα από τον παλιό κλασικό κινηματογράφο, τα παραμύθια και τον ρομαντισμό της δεκαετίας του ’70. Η Lila θέλει με τα ρούχα της να μεταμορφώνει τη γυναίκα κάθε στιγμή της ημέρας αλλά τα βραδινά της φορέματα, θεατρικά και εντυπωσιακά είναι αυτά που την έχουν κάνει αναγνωρίσιμη. Πριν 8 χρόνια συμμετείχε στην 10th Athens Xclusive Designers Week κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο και ένα χρόνο μετά στον ίδιο διαγωνισμό αναδείχθηκε ως η καλύτερη σχεδιάστρια της χρονιάς.

Αν τη ρωτήσεις πότε αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μόδα εκείνη θα σου πει την πρώτη φορά που έραψε σε ατελιέ. Από μικρή όμως της άρεσε να μεταμορφώνει υφάσματα -αλλά και τα σεντόνια της μητέρας της- σε εντυπωσιακά φορέματα, όχι για τις κούκλες της, αλλά για την… αδερφή της! Αυτό που της άρεσε από τότε είναι και η φιλοσοφία της μέχρι σήμερα. Λατρεύει την ικανοποίηση που σου δίνει το χαμόγελο ενός ανθρώπου που μόλις φόρεσε ένα ρούχο και έγινε ευτυχισμένος.

Όσο για το ρούχο των ονείρων της, η ίδια δηλώνει -όπως και πολλοί σχεδιαστές- ότι θα ήθελε να είχε σχεδιάσει το νυφικό της Grace Kelly και πως επιθυμία της είναι κάθε της ρούχο να μοιάζει με γλυπτό και να είναι ξεχωριστό.

http://lilanova.gr/

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: