Στραματσόνι: «Απαιτώ σεβασμό για την ομάδα μου»

Ο Αντρέα Στραματσόνι εξήγησε πού οφείλεται το ξέσπασμά του στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατήγγειλε τη φραστική επίθεση από ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» και επανέλαβε πως με τέτοιες συμπεριφορές λυπάται για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είχαμε προετοιμαστεί για ένα παιχνίδι, ώστε να φέρουμε σε δυσκολία την ομάδα του Ολυμπιακού. Παίξαμε face to face, ειλικρινά και τίμια. Είχαμε την ευκαιρία με τον Μαμούτε μπροστά στο άδειο τέρμα, ήρθε και η φάση με το γκολ στο φινάλε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε. Λυπάμαι για αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών τον πάγκο. Κάποιος που φορούσε το μπουφάν του Ολυμπιακού, δεν ξέρω αν είναι υπάλληλος της ομάδας, στάθηκε μπροστά στον πάγκο μας και μας κορόιδευε. Εγώ είμαι άνθρωπος ευθύς. Μπορεί κάποιος να κερδίσει και κάποιος να χάσει, αλλά απαιτείται σεβασμός. Δεν μπορεί κάποιος να μη σέβεται εμένα, τους παίκτες μου και την ομάδα μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν το επιτρέπω αυτό. Αυτό που έγινε ήταν άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν αυτός ο άνθρωπος έφτασε στη μέση του αγώνα μπροστά στον πάγκο μας και μας κορόιδευε, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά», τόνισε ο Ιταλός προπονητής. «Το περιστατικό αυτό δεν έχει σχέση με το παιχνίδι. Ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να οδηγήσει σε βία. Κατέβαλα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συγκρατήσω τους παίκτες μου», πρόσθεσε.

Όσο για την αλλαγή στην εικόνα του ματς είπε: «Στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε όπως και στο πρώτο. Δυστυχώς γνώριζα πως ο Λέτο δεν μπορούσε να αντέξει για 90 λεπτά και είχα αναθέσει στον Βιγιαφάνες μια συγκεκριμένη αποστολή, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο δεύτερο ημίχρονο μετά το χτύπημα που είχε δεχτεί στο πρώτο μέρος. Δυστυχώς δεν διαθέτω άλλον παίκτη με αυτά τα στοιχεία. Εγώ δεν έχω δει τις φάσεις, αλλά αν θυμάμαι καλά, οι δύο ευκαιρίες που υπήρξαν με τον Μαμούτε και με το χτύπημα του Φουστέρ. Αν ο κ. Σίλβα έβαλε στο φινάλε τέσσερις επιθετικούς, έγινε γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μας φέρει σε δύσκολη θέση».

Τέλος, για το κίνητρο που έχει η ομάδα του στο υπόλοιπο της σεζόν και τους δικούς του στόχους, είπε: «Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί ο στόχος να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό για την επόμενη σεζόν. Να έχει ο Παναθηναϊκός παρουσία στην Ευρώπη. Ουδείς θα χάσει το κίνητρό του και αυτός ο στόχος θα αποτελέσει το κίνητρο για την επόμενη σεζόν. Το μεγάλο έργο που έχω μπροστά μου αφορά στην αλλαγή της νοοτροπίας. Μιλάω κυρίως για την εμπειρία. Είδαμε πώς παίξαμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Εκτιμώ τους παίκτες μου και θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε αυτή την εμπειρία για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: