Στον Εισαγγελέα ηλικιωμένος που άφηνε χωρίς νερό και τροφή το σκυλί του για να… αγριέψει

Στην περιοχή Λάπα της Αχαΐας η Αμαλία Κωνσταντίνου τη Δευτέρα το απόγευμα εντόπισε τυχαία στην αυλή ενός σπιτιού το σκελετωμένο σκυλί που βλέπετε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό. Ο ιδιοκτήτης του πολύ δυσαρεστημένος επειδή η γυναίκα του είπε ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία εξήγησε ότι τον έχει έτσι για να αγριέψει, ότι τον έχει για φύλακα, «τι ζόρι τραβάει εκείνη», και τελικά πήρε το λάστιχο και γέμισε την άδεια κατσαρόλα με νερό μετά τις διαμαρτυρίες της.

Η κα Κωνταντίνου εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας αλλά καθώς δεν είχε μαζί της την αστυνομική ταυτότητα δεν μπόρεσε να κάνει καταγγελία, εντούτοις ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το που βρίσκετασοι το ζώο ώστε να δράσουν.

Φυσικά η Αστυνομία θα μπορούσε να σπεύσει επί τόπου μαζί με την αυτόπτη μάρτυρα – καθώς το αδίκημα της κακοποίησης ζώου είναι αυτεπάγγελτο – και να προχωρήσει στη σύλληψη του δράστη αμέσως αφού είναι οφθαλμοφανές τι έχει υποστεί το ζώο. Η απουσία της αστυνομικής ταυτότητας είναι ένα γελοίο επιχείρημα, καθώς αυτόπτες μάρτυρες μπορούσαν να είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί…

Η κα Κωνσταντίνου που δεν διαμένει στην περιοχή αλλά στην Αθήνα τελικά ήρθε σε επαφή με τον σύλλογο «Τετράποδος Σαμάνος», ο οποίος δραστηριοποιείται στην Πάτρα, ώστε να γίνει εκ μέρους καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκυλί ο ιδιοκτήτης του το έχει ήδη εξαφανίσει από εκεί, εντούτοις το φωτογραφικό υλικό είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κακοποίησης του ζώου και βάσει αυτού θα ζητηθεί η κατάσχεση του από την αρμόδια Εισαγγελία.

Ο 72χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα τον Εισαγγελέα Πατρών. Ο άνδρας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων.

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: