Στις 142.000 οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα

Περισσότερες από 142.000 αιτήσεις πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί, από το απόγευμα της Κυριακής που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 350.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 142.000, σε αναμονή είναι 112.000 και οι υπόλοιπες έχουν απορριφθεί. Περίπου 70.000 εξ΄αυτών απορρίφθηκαν επειδή υπερβαίνουν τα εισοδηματικά όρια που έχουν τεθεί.

Οι έλεγχοι που έγιναν καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου έδειξαν αντοχή σε 200.000 και πλέον αιτήσεις την ώρα, ωστόσο οι φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματαα σύνδεσης. Περίπου 1,4 εκατ. δικαιούχοι θα καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι και τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκεμβρίου που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Να σημειωθεί πως πρέπει να δοθεί προσοχή στον αριθμό ΙΒΑΝ, καθώς αν ο IBAN δεν είναι έγκυρος δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμα και αν ο δικαιούχος πληροί τα κριτήρια. Ακόμη, είναι κρίσιμη η επικοινωνία άμεσα με τους φιλοξενούμενους (στη φόρμα αναγράφονται τα στοιχεία των ατόμων των οποίων η συναίνεση απαιτείται) ώστε να μπουν στον δικτυακό τόπο με τους δικούς τους κωδικούς και να συναινέσουν.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: