Στην Αθήνα το κουαρτέτο – Αγώνας δρόμου για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα

Στην Αθήνα αναμένονται αύριο οι επικεφαλής των τριών θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ και ESM) που εποπτεύουν την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, μαζί με την αποστολή του ΔΝΤ, της οποίας ηγείται η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους, οι επικεφαλής των θεσμών θα «διατρέξουν» με τον υπουργό Οικονομικών όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο και οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου το αργότερο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με τους υπουργούς που χειρίζονται κρίσιμα ζητήματα, όπως Εργασίας, Περιβάλλοντος, Οικονομίας κλπ. Στόχος είναι να αρχίσουν τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της διενέργειας του επίσημου ελέγχου στις αρχές Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Euroworking Group (EWG) και λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα μέτρα θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην έγκριση της εκταμίευσης των 2 δισ ευρώ ή αν θα ζητήσει από την Αθήνα να αναλάβει περαιτέρω δράση.

Τέλος από την πλευρά του ΔΝΤ σύμφωνα με το «Έθνος» οι αξιωματούχοι του Ταμείου βρίσκονται ήδη σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, και συχνά η κ. Λαγκάρντ συνομιλεί με τον κ. Λιού. Οι Αμερικανοί τόνισαν στους συνομιλητές τους στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες την ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα και δημοσιοποίησαν την υποστήριξή τους προς τις θέσεις της κ. Κριστίν Λαγκάρντ που αφορούν την ανάγκη βιωσιμότητας του χρέους, η οποία δεν είναι δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: