Σπιτικό εύκολο ψωμάκι !!!!

ΤΟ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΌ ΨΩΜΊ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ!! ΨΩΜΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
340 γρ χλιαρό νερό  
30 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1κ.γ αλάτι
1/2  Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό  νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε προσθεσα τα αλλα υλικά τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι. 

Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες τουλάχιστον  στο ψυγείο.

Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα  3-4 διπλώματα.

Το έφτιάξα σε στρογγυλό καρβέλι το χάραξα απαλά με ένα μαχαίρι, και το έψησα στους  250° βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35′ λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220° μετά με ανοιχτο το καπάκι ..

Εγώ έκανα διπλή δόση, και έκανα ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί….

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Lena Totsika


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: