H British American Tobacco θα πληρώσει 635 εκατ. δολ. για τσιγάρα που προμήθευε στη Βόρεια Κορέα

Γερά καλείται να βάλει στην τσέπη ο βρετανικός κολοσσός καπνού «British American Tobacco» (ΒΑΤ) καθώς παραδέχθηκε ότι προμήθευε με τσιγάρα το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν παραβιάζοντας τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας.

Το πρόστιμο αφορά τη δραστηριότητα της πολυεθνικής εταιρείας (BAT) στη Βόρεια Κορέα από το 2007 έως και το 2017.

Όπως αναφέρει το ΒΒC, η British American Tobacco υποστήριξε ότι πωλούσε μέσω θυγατρικής της τσιγάρα στην Πιονγιάνγκ, και, για το λόγο αυτό, κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 635 εκατομμυρίων δολαρίων -συν τόκους- στις αμερικανικές αρχές για παραβίαση των κυρώσεων κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την παραβίαση των κυρώσεων», παραδέχτηκε ο επικεφαλής της εταιρείας, Τζακ Μπόουλς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σκληρές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα και τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Η «BAT» είναι εκτός από βρετανική πολυεθνική εταιρεία καπνού και μία από τις 10 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη γηραιά αλβιώνα, σχολιάζει το BBC.

Διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της γνωστά brands, όπως τα «Lucky Strike», «Dunhill» και «Pall Mall».

Πώς η «BAT» προμήθευε με τσιγάρα τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η εταιρεία είχε τον …τρόπο της για να προμηθεύει με τσιγάρα τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος, είναι δεινός καπνιστής.
Την εισαγωγή των τσιγάρων στη χώρα του διευκόλυναν, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο 39χρονος Νοτιοκορεάτης τραπεζίτης, Σιμ Χιον Σοπ και οι Κινέζοι συνεργοί του, ο 60 χρονος Τσιν Γκουομινγκ, 60 ετών και ο 41χρονος Χαν Λινλιν.

Ο γενικός εισαγγελέας, Μάθιου Όισεν, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε μία εταιρεία για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Βορείου Κορέας .

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: