Σουρινάμ: Εισβολή διαδηλωτών στην Εθνοσυνέλευση – Δείτε βίντεο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Σουρινάμ. Πλήθος διαδηλωτών συγκρούστηκε με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πρωτεύουσα Παραμαρίμπο και αφού έσπασε τον αστυνομικό κλοιό, εισέβαλε στο κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους του Παραμαρίμπο για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις των τιμών σε τρόφιμα, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για διαφθορά.

Γύρω στο μεσημέρι, οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν με μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες για να τους απωθήσουν. Ορισμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στην Εθνοσυνέλευση.

Ταραχές ξέσπασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου λεηλατήθηκαν καταστήματα και πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μεταδίδει ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

«Έχω τρία παιδιά να ταΐσω και κάνω δύο δουλειές. Κάθε μέρα οι τιμές ανεβαίνουν», είπε η Άγκνες που συμμετείχε στη διαδήλωση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr