SOS για αίμα…

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαίρη Χατζητάκη: «Τεράστια η ζήτησε σε αίμα, μικρή η προσφορά…»

Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των αποθεμάτων αίματος τόνισε σήμερα η Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ κα Μαίρη Χατζητάκη.

«Το αίμα είναι αγαθό υγείας. Η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα για μια σειρά από λόγους (αύξηση ορίου ηλικίας, περισσότερα χειρουργεία, επιλεγμένες χημειοθεραπείες κλπ), η προσφορά όμως για αίμα είναι μικρή. Αυτή την ανακολουθία πρέπει να την διορθώσουμε καθώς σε μια επείγουσα κατάσταση μπορεί να μην υπάρχει απόθεμα. Το ¼ του αίματος που μαζεύουμε πηγαίνει μόνο στα παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες» επισήμανε η κα Μαίρη Χατζητάκη.

Υπενθυμίζουμε το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (των διασυνδεομένων Νοσοκομείων ΠΠΓΝΛ/ΓΝΛ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν την εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας, ο Δήμος Λάρισας, το ΕΚΑΒ και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας. Οι διοργανωτές σε κοινή συνέντευξη τύπου απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να βοηθήσουν στο να υπάρχει απόθεμα καθώς οι ανάγκες κατά τις ημέρες των γιορτών είναι αυξημένες.

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: