Σοκάρει η Σαράποβα

Η Μαρία Σαράποβα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. Τα μέσα έκαναν λόγο για αποχώρηση από την ενεργό δράση της 28χρονης τενίστριας λόγο προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζε και τους τελευταίους 8 μήνες μπόρεσε να αγωνιστεί μόνο σε τρία τουρνουά.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου η Σαράποβα τους άφησε όλους άφωνους λέγοντας ότι βρέθηκε θετική σε ουσία μενδόλιο όταν της έγινε έλεγχος ντόπινγκ στο Όπεν της Αυστραλίας.

Ανάφερε πως ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες από την παγκόσμια ομοσπονδία πως έπαιρνε εδώ και δέκα χρόνια ένα φάρμακο το οποίο της χορηγούσε ο γιατρός της και πως αυτό περιείχε την ουσία μενδόλιο που από την 1η Ιανουαρίου που άλλαξαν οι κανονισμοί κρίθηκε απαγορευτική χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί η ίδια. Η τιμωρία που θα υποστεί η Ρωσίδα κινδυνεύει να είναι ακόμα και δυο χρόνια εκτός.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως η Μαρία Σαράποβα πιάστηκε ντοπέ στο Australian Open, ένας-ένας οι χορηγοί της άρχισαν να την εγκαταλείπουν.
Ο πρώτος χορηγός της Ρωσίδας που διέκοψε τη συνεργασία του μαζί της ήταν η Nike. «Νιώθουμε λύπη και έκπληξη για τα νέα σχετικά με τη Μαρία Σαράποβα. Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη σχέση μας μαζί της, όσο συνεχίζεται η έρευνα. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», ανέφερε η εταιρία-κολοσσός με την οποία λέγεται πως η 28χρονη κάτοχος πέντε Γκραν Σλαμ τίτλων είχε υπογράψει το 2010 οκταετή επέκταση συμβολαίου, που θα της επέφερε 70 εκ. δολάρια.

Τη Nike ακολούθησε η ελβετική εταιρία ρολογιών, TAG Heuer, η οποία ανακοίνωσε: «Η Μαρία Σαράποβα είχε συμβόλαιο με την TAG Heuer μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Τους τελευταίους μήνες, ήμασταν σε συζητήσεις για να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας. Με την παρούσα κατάσταση, όμως, θα σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις, καθώς αποφασίσαμε να μην ανανεώσουμε το συμβόλαιο».

Η «Μάσα» αποτελεί, σύμφωνα με το Forbes, την πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο εδώ και έντεκα συναπτά έτη. Τα κέρδη της το 2015 έφτασαν τα 29,7 εκ. δολάρια.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: