Σκουρλέτης: Ουδέποτε παρουσίασε ο Βαρουφάκης σχέδιο για παράλληλο νόμισμα

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως δεν παρουσίασε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο, είτε στη κυβερνητική επιτροπή, σχέδιο για παράλληλο νόμισμα.

«Επειδή υπήρξα και μέλος του υπουργικού συμβουλίου και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου, ουδέποτε υπήρξε από τον κ. Βαρουφάκη παρουσίαση σχεδίου για παράλληλο νόμισμα. Η στρατηγική επιλογή μας ήταν μία: Να αναζητήσουμε λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφύγουμε μια βίαιη λύση που θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και για τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν φλέρταρε με άλλες επιλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που επικαλέστηκαν τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επεξεργαζόταν κρυφά σχέδια για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, τονίζοντας ότι μόνη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ήταν λύση εντός της ΕΕ, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε την αντιπολίτευση να μην υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη.

«Μπορεί να θέλετε ένα «φιλμ νουάρ» που θα βοηθήσει ίσως τις πωλήσεις του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη, αλλά μην υιοθετείτε άκριτα ό,τι ακούγεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: