Σίφνος: Χιλιάδες δικαστές του διαδικτύου είχαν βγάλει «διάγνωση», λέει γιατρός – φίλος της οικογένειας του 23χρονου

Συγκλονίζει η ανάρτηση που έκανε στα ο καρδιολόγος και φίλος της οικογένειας του 23χρονου Θανάση που άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή σε της Σίφνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Ιακωβής σχολιάζει πως «η τραγική και αναπάντεχη απώλεια της ζωής ενός νέου παιδιού οφείλει να μας προβληματίζει όλους. Πιο πολύ, όμως, οφείλει να βυθίσει σε περίσκεψη και αυτοκριτική όσους ανευθύνως, πρωίμως, βιαστικά και άνευ επιστημονικής τεκμηρίωσης, βγάζουν ιατρικές γνωματεύσεις. Την ίδια στιγμή που Γιατροί με απόλυτη γνώση του αντικειμένου τους διερευνούσαν με σοβαρότητα ένα τραγικό συμβάν, χιλιάδες δικαστές του διαδικτύου είχαν βγάλει και “διάγνωση”. Και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο δράμα για να κάνουν το “κομμάτι” τους».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ιακωβής επισημαίνει: «Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι στην Επιστήμη, πρώτα συλλέγουμε στοιχεία της Πραγματικότητος και μετά, με βάση αυτά, βγάζουμε συμπεράσματα. Και στη συγκεκριμένη τραγική περίπτωση, πρώτα γίνεται η Ιατροδικαστική διερεύνηση και μετά και με βάση αυτή, μιλάμε για “αιτίες θανάτου”. Ο τραγικός χαμός του Θανάση, από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ας γίνει μια νέα αρχή στη χρηστή λεπτών θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία».

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

Υπενθυμίζεται πως από τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο άτυχος νεαρός υπέστη καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα.

Ο 23χρονος βρισκόταν για στο νησί των Κυκλάδων μαζί με τους φίλους του όταν το μεσημέρι της Τρίτης, βγαίνοντας από τη , ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ωστόσο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Όπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος Θανάσης ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

.

Πηγή: Protothema.gr

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: