Σέρρες: Άρπαζαν φορτία με καπνικά είδη από φορτηγά διανομής

Οι δράστες εισέβαλλαν στα οχήματα και ξάφριζαν χρήματα και καπνικά προίόντα αξίας χιλιάδων ευρώ

Τα φορτηγά που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά καπνικών προϊόντων και τη διανομή τους σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, έβαζαν στο μάτι τρεις Έλληνες –δυο άνδρες και μία γυναίκα- οι οποίοι τα ακολουθούσαν με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και καραδοκούσαν ώσπου οι οδηγοί τους να βγουν για παράδοση σε επιχειρήσεις.

Κατά την διάρκεια της ολιγόλεπτης απουσίας τους, άρπαζαν από μέσα το φορτίο ή χρήματα από τις εισπράξεις και γίνονταν καπνός! Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2020 να αρπάξουν μετρητά ύψους 6.800 ευρώ, καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 8.317,40 ευρώ και ένα κινητό αξίας 150 ευρώ από τρία φορτηγά διανομής, ενώ απέτυχαν σε μια ακόμη απόπειρα κλοπής.

Τα στοιχεία των δραστών αποκαλύφθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ηράκλειας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: