Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες Αποκάλυψης στην Αλεξανδρέττα – Η θάλασσα μπήκε στην πόλη

Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Τουρκία κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους κάτω από τα χαλάσματα. Μάλιστα ο Εγκέλαδος μετέτρεψε σε ερείπια την Αλεξανδρέττα όπου η θάλασσα μπήκε στους δρόμους της πόλης ενώ καταστράφηκε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη,  περνώντας κανείς μπροστά από τον Ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου, το μόνο που συναντάει είναι συντρίμμια. Ολόκληρο το εσωτερικό της εκκλησίας έχει καταρρεύσει και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της, όπως και της πόλης.

Λίγο πιο δίπλα, παρατηρήθηκαν ακόμα και φαινόμενα πλιάτσικου, καθώς πολίτες έμπαιναν σε σούπερ μάρκετ για να πάρουν εφόδια, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τους σταματάει. Την ίδια ώρα δέος προκαλούν και οι εικόνες από την ίδια πόλη, καθώς λόγω του σεισμού προκλήθηκε ένα μικρό τσουνάμι, με την θάλασσα να μπαίνει στη στεριά.

Το λιμάνι και η παραλιακή πόλη έχουν πλημμυρίσει σε όλο τα μήκη και τα πλάτη. Στο λιμάνι ξέσπασε πυρκαγιά η οποία καίει από την Δευτέρα, ενώ γύρω από την πλημμυρισμένη περιοχή υπάρχουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqd5sa8f0yf5)

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: