Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία για την 24χρονη αθλήτρια – Η ΕΜΑΚ συνεχίζει τις έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τη διάσωση της 24χρονης αθλήτριας του βόλεϊ και ενός ανήλικου που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίου στην Αντιόχεια, έκτο 24ωρο μετά τον ισχυρό σεισμό 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Μετά από παράκληση της οικογένειας της 24χρονης, η ελληνική ΕΜΑΚ θα παραμείνει στο σημείο όπου επιχειρεί ενώ αποχωρεί η τουρκική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη αθλήτρια του βόλεϊ, Γκιοσντέ Οζτούρκ, φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης με το σημείο όπου είναι εγκλωβισμένη, στην Αντιόχεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ANT1, κάτω από τα χαλάσματα του ίδιου κτιρίου φέρεται να βρίσκεται και ένα μικρό αγοράκι που το αναζητά ο πατέρας του. Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού φέρεται να τηλεφώνησε στο κινητό του παιδιού του και η κλήση να απαντήθηκε χωρίς όμως να ακούσει κάποια φωνή.

Νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια.

Από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές νωρίτερα έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: