Σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη υποβλήθηκε ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου εισήχθη σε ιατρικό κέντρο το βράδυ του Σαββάτου για την τοποθέτηση βηματοδότη, έπειτα από συμβουλές των γιατρών που το παρακολουθούν.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος με βίντεο που ανέβασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αισθάνομαι υπέροχα, αλλά ακούω τους γιατρούς μου», είπε στο βίντεο και πρόσθεσε ότι «οι γιατροί είπαν ότι θα βγω από το νοσοκομείο αύριο το απόγευμα [ενν, της Κυριακής] και θα μπορέσω να πάω στην Κνέσετ για την ψηφοφορία».

Ο πρωθυπουργός αναφερόταν σε ψηφοφορία που αφορά τη δικαστική μεταρρύθμιση που ανακοίνωσε και δίχασε τη χώρα. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας.

Προ ημερών ο Νετανιάχου είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο αφότου έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε το κεφάλι στο σπίτι του στην Καισάρεια. Έπειτα από σειρά εξετάσεων, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο για την παρακολούθηση της καρδιάς του.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, το μηχάνημα το Σάββατο εντόπισε ένα πρόβλημα με τους καρδιακούς παλμούς, με αποτέλεσμα οι γιατροί του Νετανιάχου να τον συμβουλεύσουν να χειρουργηθεί άμεσα για να του τοποθετηθεί βηματοδότης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν εκτελολύσε χρέη πρωθυπουργού όσο ο Νετανιάχου ήταν στο χειρουργείο υπό γενική αναισθησία.

Η εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συνήθως πραγματοποιείται την Κυριακή θα μετατεθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία λόγω της χειρουργικής επέμβασης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: