Σε εγρήγορση όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επίσκεψης Μακρόν

Η ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε ισχύ έκτακτα μέτρα ασφαλείας από την Πέμπτη το πρωί και για διάστημα 24 ωρών, λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), αναφέρουν ότι στα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης θα μετάσχουν 500 έως 700 αστυνομικοί από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., συμπεριλαμβανομένης της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ. Την Τετάρτη, αρμόδιοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι η αστυνομική κινητοποίηση θα είναι αντίστοιχη εκείνης του περασμένου Νοεμβρίου, όταν την Αθήνα επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αναμένεται να φτάσουν στο «Ελ. Βενιζέλος» νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Μακρόν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (1.30 μ.μ.) και αμέσως μετά θα επισκεφθεί διαδοχικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για την επίσκεψη και ομιλία του Γάλλου προέδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας έχει προβλεφθεί ειδικό σχέδιο ασφαλείας. Πρόκειται για την πρώτη ομιλία αρχηγού ξένου κράτους στον εν λόγω χώρο, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τελικά επιλέξει, για λόγους ασφαλείας, να εκφωνήσει τον λόγο του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Είχε προηγηθεί, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, η επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας στο Σύνταγμα.

Έτσι, η περιοχή γύρω από την Ακρόπολη αναμένεται να ελεγχθεί εξονυχιστικά σήμερα, από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών και να «σφραγιστεί» αρκετές ώρες πριν μεταβούν εκεί ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ώρα των ομιλιών, που θα διαρκέσουν συνολικά μία ώρα, «ομπρέλα» ασφαλείας θα δημιουργήσουν εναέρια μέσα αστυνόμευσης, άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), ενώ στη διάθεση των διωκτικών αρχών θα βρίσκονται και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Ο Γάλλος πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες θα διανυκτερεύσει στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Ως εκ τούτου, η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί και μέχρι την αναχώρηση του κ. Μακρόν σε κλοιό ασφαλείας.

Οι κ. Μακρόν και Τσίπρας, την Παρασκευή θα έχουν συναντήσεις με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό στα μέλη της γαλλικής «κοινότητας» της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής στην οδό Σίνα, που σημειωτέον τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιούνται διακοπές στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων ανάλογα με τις μετακινήσεις του, καθώς και των υπολοίπων μελών της αποστολής.

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μπριζίτ Μακρόν θα επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Αρχαία Αγορά και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος συνοδευόμενη κατά περίπτωση από τη σύζυγο του κ. Παυλόπουλου, Βλασία και τη σύζυγο του κ. Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: