Σε δελεαστική τιμή και ετοιμοπαράδοτο το νέο Opel Corsa

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην Διεθνή Έκθεση Mobility του Μονάχου το νέο Opel Corsa πήρε καλές κριτικές τόσο για το μοντέρνο σχεδιασμό του όσο και για τις τεχνολογίες αιχμής. Εκεί παρουσιάσθηκε η ηλεκτρική έκδοση αλλά ενδιαφέρον έχουν και τα μοντέλα και με τους θερμικούς κινητήρες που είναι ήδη στις δικές μας εκθέσεις.

Πολλές συστάσεις δεν χρειάζεται το Corsa, το μικρό best seller της Opel. Μπορεί να έχει κάνει τρελές πωλήσεις και να είναι ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα ωστόσο οι επικεφαλής της εταιρίας ζήτησαν να το κάνουν ακόμη πιο μοντέρνο. Το νέο Corsa έχει ιδανικές αναλογίες. Με «Bold & Pure» σχεδίαση που δεν περνάει απαρατήρητη. Οι σχεδιαστές έδωσαν στο μικρό best seller ακόμα πιο μοντέρνο και στιλάτο χαρακτήρα. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι αδιαμφισβήτητα το Opel Vizor, η χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας που κοσμεί πλέον όλα τα νέα μοντέλα Opel.

Η μαύρη μάσκα καλύπτει το μπροστινό τμήμα του Corsa και ενσωματώνει ιδανικά τη γρίλια, τους προβολείς LED και το κεντρικά τοποθετημένο Opel Blitz, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το λογότυπο της μάρκας, τόσο εμπρός όσο και πίσω, αποτυπώνεται με εντυπωσιακό μαύρο ή ματ σατινέ χρώμα. Οι εμφανείς εισαγωγές αέρα χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα είναι μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές από πριν, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική προσωπικότητα του Corsa στον δρόμο.

Η πλαϊνή όψη του νέου Corsa εντυπωσιάζει εξίσου, χάρη στις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές. Λόγω της έντονης κλίσης της κολόνας Γ, η οροφή (η οποία διατίθεται σε μαύρο χρώμα ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού) μοιάζει να “αιωρείται”. Το πίσω μέρος αποδίδει επίσης μια καθαρή εικόνα: το έμβλημα ‘CORSA’ εμφανίζεται τώρα στο κέντρο της πίσω πόρτας. Το χρώμα λανσαρίσματος Grafik Grey, που διατίθεται για πρώτη φορά στο Corsa, προσδίδει ακόμα περισσότερο κύρος στο νέο μοντέλο.

Όμορφο είναι και το εσωτερικό του νέου Corsa. Νέο μοτίβο στις επενδύσεις των καθισμάτων και στον λεβιέ ταχυτήτων. Νέα σχεδίαση στο τιμόνι ενώ πλήρως ψηφιακό είναι το cockpit με πιο μοντέρνο  σύστημα infotainment.

Η ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά, multimedia και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο ενημερωμένο  περιεχόμενο, που συλλέγει διαρκώς πληροφορίες από το περιβάλλον και εξελίσσεται, ώστε να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προτιμήσεις των επιβατών.

Όπως ακριβώς και στην τελευταία γενιά του Astra, έτσι και εδώ υιοθετήθηκε η φιλοσοφία της «αποτοξίνωσης» (“Detox to the max”), με το σύστημα πλοήγησης να προσφέρει συνδεδεμένες υπηρεσίες, αναγνώριση φυσικής ομιλίας με την εντολή “Hey Opel” και ενημερώσεις over-the-air.

Η απεικόνιση των πληροφοριών από τα συστήματα πλοήγησης και πολυμέσων στην έγχρωμη οθόνη αφής 10 ιντσών, όπως και στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, έγινε ακόμα πιο ευκρινής, ώστε όλες οι σημαντικές πληροφορίες να είναι εμφανείς σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ένα ακόμη στοιχείο άνεσης του νέου Opel Corsa είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ενός συμβατού smartphone στο σύστημα πολυμέσων, μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto,αλλά και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής του.

Εντυπωσιάζουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Intelli-Lux LED matrix με 14 στοιχεία LED

Το 2019, το Corsa εισήγαγε την προσαρμοζόμενη αντιθαμβωτική τεχνολογία φωτισμού Intelli-Lux LED® matrix στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, αποδεικνύοντας την αποστολή της Opel να καθιστά τις καινοτομίες διαθέσιμες σε όλους. Οι μηχανικοί εργάζονται συνεχώς για περισσότερη εξέλιξη και το νέο Corsa αποτελεί απόδειξη αυτής της δέσμευσης. Τα συνολικά 14 μεμονωμένα στοιχεία LED εξασφαλίζουν μια φωτεινή εμπειρία οδήγησης, αφού προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός με μεγαλύτερη ακρίβεια από πριν, για να μην τυφλώνονται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.

Το νέο Corsa εφοδιάζεται με πολλά ακόμα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και πιο ασφαλή, όπως το σύστημα πλευρικής προστασίας και η νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης. Πολλά από αυτά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα συμπεριλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και αναγνώριση πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, η αναγνώριση των πινακίδων οδικής σήμανσης, η αναγνώριση κόπωσης οδηγού και το park pilot πίσω.

Το μικρό best seller βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Opel σε όλη την Ελλάδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να το γνωρίσουν από κοντά και να το οδηγήσουν. Οι τιμές του νέου Corsa ξεκινούν από τη δελεαστική τιμή των 17.900 ευρώ για την έκδοση Edition 1,2 lt 75hp με μηχανικό κιβώτιο

Σε δελεαστική τιμή και ετοιμοπαράδοτο το νέο Opel Corsa gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: