Hyundai: Νέο ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb έκανε το IONIQ 5 N

Ο θρυλικός αγώνας στο Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) έγινε στα τέλη Ιουνίου. Εκεί σημειώθηκαν νέα ρεκόρ από τα IONIQ 5 N της Hyundai Motor Company. Το ένα ρεκόρ έγινε στην  κατηγορία SUV/Crossover Electric Modified και το άλλο στην κατηγορία Production.

Να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω για να δούμε την εξέλιξη. Η Hyundai Motor αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο PPIHC το 1992. Ο Rod Millen οδηγώντας ένα Hyundai Scoupe κέρδισε το 2-Wheel Drive Showroom Stock με χρόνο 13:21.17. Μια άλλη σημαντική στιγμή στην ιστορία του Pikes Peak της Hyundai ήταν το 2012 όταν ένα Hyundai Genesis Coupe, που οδηγούσε ο Rhys Millen, σημείωσε ρεκόρ διαδρομής 9:46.164.

Και επιστρέφουμε στο 2024. Οι επιδόσεις που είχαν στο Pikes Peak τα IONIQ 5 N δείχνουν πόσο πολύ έχουν εξελιχθεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της Hyundai N. Όλα τα IONIQ 5 N διέθεταν ηλεκτρικά συστήματα υψηλών προδιαγραφών με ειδικό λογισμικό για αύξηση απόδοσης ειδικά για το συγκεκριμένο αγώνα

Η Hyundai Motor συμμετείχε στο φετινό PPIHC με δύο IONIQ 5 N TA (Time Attack) Specs και ένα IONIQ 5 N παραγωγής. Και τα τρία μοντέλα διαγωνίσθηκαν σε μια εξαιρετικά απαιτητική διαδρομή 12,42 μιλίων (20 km) φθάνοντας πάνω από τα 4.700 πόδια (1.438 μέτρα) στην κορυφή του Pikes Peak, με 156 στροφές, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και μεγάλο υψόμετρο που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τους οδηγούς όσο και τα οχήματα.

Το IONIQ 5 N TA Spec, με οδηγό τον Dani Sordo, (οδηγός της Hyundai Μotorsport World Rally Team), τερμάτισε τον αγώνα σε 09:30.852 και κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας exhibition class. Το δεύτερο IONIQ 5 N TA Spec με οδηγό τον Randy Pobst, τερμάτισε τον αγώνα σε 09:55.551.

Το IONIQ 5 N TA Spec έχει σχεδιαστεί χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις με σκοπό να τονίσει τα πλεονεκτήματα του IONIQ 5 N παραγωγής. Εκτός από κάποιες μικρές ρυθμίσεις στο λογισμικό για τη μέγιστη αύξηση της απόδοσης του κινητήρα και ορισμένες αλλαγές εξαρτημάτων υψηλών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένων νέων αμορτισέρ, φρένων προδιαγραφών μηχανοκίνητου αθλητισμού και ελαστικών, το TA Spec διατηρεί τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το IONIQ 5 N παραγωγής.

Το IONIQ 5 N παραγωγής συμμετείχε με οδηγό τον Ron Zaras, έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό στο PPIHC αλλά γνωστή προσωπικότητα του αυτοκινητιστικού τύπου. Ο Ron Zaras τερμάτισε με χρόνο 10:49.267, επιδεικνύοντας τις κορυφαίες δυνατότητες του IONIQ 5 N χωρίς τροποποιήσεις.

Μετά τον αγώνα ο κ. Till Wartenberg, Vice President και Head of N Brand and Motorsport της Hyundai Motor Company δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το νέο ρεκόρ που σημειώσαμε στο Pikes Peak και τις επιδόσεις μας συνολικά. Στο μέλλον, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις συναρπαστικές δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το Pikes Peak, για να επιδείξουμε τις υψηλές επιδόσεις των μαζικής παραγωγής οχημάτων μας και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τεχνολογία που όχι μόνο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών, αλλά υπερβαίνει τις προσδοκίες τους».


Ο Dani Sordo χαμογελαστός κρατάει την καρό σημαία του τερματισμού

Η εξαιρετική επίδοση του IONIQ 5 N στο Pikes Peak υπογραμμίζει την αφοσίωση της Hyundai N στη συνεχή ανάπτυξη των τεχνολογιών του και την προώθηση των υψηλών επιδόσεών του. Η Hyundai N δεσμεύεται να επεκτείνει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών (EV) οχημάτων υψηλών επιδόσεων, όχι μόνο με το IONIQ 5 N παραγωγής, αλλά και με άλλες εκδόσεις, όπως το IONIQ 5 N eN1 Cup Car και το IONIQ 5 N TA Spec. Η Hyundai N θα συνεχίσει να λανσάρει μοντέλα ειδικών προδιαγραφών για να διευρύνει τον ορίζοντα των ηλεκτρικών (EV) motorsports οχημάτων.

Τέλος ο κ. Joon Park, Vice President και Head of N Brand Management Group είπε:

«Το φετινό αποτέλεσμα του Pikes Peak είναι η κορύφωση ενός στόχου που ονειρεύτηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στα παρασκήνια της Hyundai N. Συγκεντρώσαμε όλα τα δυνατά μας μυαλά για να δημιουργήσουμε έναν τύπο ηλεκτρικού (EV) οχήματος υψηλών επιδόσεων που δεν υπήρχε πριν και σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι ανταγωνιστική ακόμη και στον πιο σκληρό αγώνα ανάβασης στον κόσμο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyundai: Νέο ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb έκανε το IONIQ 5 N gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: