Ρωσία: Ο συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν δηλώνει ότι δεν θα φοβηθεί αφού επέζησε από την επίθεση

Ο Ζαχάρ Πριλέπιν, ο Ρώσος συγγραφέας και υποστηρικτής της επίθεσης στην Ουκρανία που τραυματίστηκε το Σάββατο, στη Ρωσία από την έκρηξη του αυτοκινήτου του, κατά την οποία σκοτώθηκε ο βοηθός του, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα φοβηθεί.

“Ευχαριστώ όλους όσοι προσευχήθηκαν, γιατί θα ήταν αδύνατο να επιβιώσω από μια τέτοια έκρηξη”, είπε ο Πριλέπιν στο Telegram, προσθέτοντας: “Το λέω στους δαίμονες, δεν θα εκφοβίσετε κανέναν. Ο Θεός υπάρχει. Θα νικήσουμε”.

Ο 47χρονος εθνικιστής συγγραφέας απέτισε φόρο τιμής στον οδηγό του Αλεξάντερ Σούμπιν που σκοτώθηκε στην έκρηξη. “Ο αγαπημένος μου φίλος, ο προστάτης μου επί οκτώ χρόνια, είναι νεκρός”, πρόσθεσε.

Ο Ζαχάρ Πριλέπιν, που βγήκε την Κυριακή από το τεχνητό κώμα, είπε ότι εκείνος οδηγούσε το αυτοκίνητο και ότι είχε αφήσει την κόρη του “πέντε λεπτά πριν από την έκρηξη”. Μια νάρκη εξερράγη κάτω από το τιμόνι στην πλευρά του συνοδηγού, όπου καθόταν ο οδηγός του Σάσα Σούμπιν, ο “φύλακας άγγελός του επί οκτώ χρόνια”, τόνισε.

“Έχασα τις αισθήσεις μου για περίπου τρία λεπτά, ξύπνησα και σύρθηκα στο σπασμένο παρμπρίζ”, αφηγήθηκε. “Οι χωρικοί έτρεξαν και με βοήθησαν να βγω έξω”. Ο Πριλέπιν είπε ότι και τα δύο του πόδια ήταν σπασμένα και το ένα κάταγμα ήταν ανοιχτό. Είπε ότι ο περιφερειακός κυβερνήτης του Νίζνι Νόβγκοροντ, ο Γκλεμπ Νικίτιν, έστειλε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στην πόλη σε 16 λεπτά, μια απόσταση που ήθελε τρείς ώρες για να την διανύσει οδικώς.

Η Ρωσία κατηγόρησε χθες τους δυτικούς “προστάτες” της Ουκρανίας, και πρωτίστως τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι φέρουν από κοινού την ευθύνη για “τρομοκρατικές επιθέσεις” που διαπράχθηκαν στο έδαφός της, σύμφωνα με τη Μόσχα, από το Κίεβο, μετά την επίθεση με εκρηκτικά κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο Ζαχάρ Πριλέπιν και σκοτώθηκε ο οδηγός του.

Ένθερμος υποστηρικτής της στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας στην οποία δήλωσε ότι έλαβε μέρος, πετυχημένος συγγραφέας, βιβλία του έχουν μεταφραστεί στη Δύση, ο οποίος στη συνέχεια έγινε υπέρμαχος μιας υπερεθνικιστικής γραμμής, ο Πριλέπιν τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που ουσιαστικά κατέστρεψε το αυτοκίνητό του το Σάββατο, κοντά στο Νίζνι Νόβγκοροντ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: