Ρωσία και Κίνα διεξάγουν ναυτικά γuμνάσια στον Ειρηνικό – Δείτε βίντεο

Η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν κοινά ναυτικά γuμνάσια στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία περιλαμβάνουν ασκήσεις διάσωσης, καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικών πληγμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα και το Πεκίνο είχαν ενισχύσει τις στρατιωτικές σχέσεις τους στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας. Η συνεργασία τους δεν έχει μειωθεί μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, το Φεβρουάριο του 2022.

Βίντεο, που μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, δείχνει εννέα μεγάλα πολεμικά πλοία να πλέουν σε σχηματισμό, με μέλη του πληρώματος να στέκονται προσοχή στη γέφυρα.

«Μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών πραγματοποίησαν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, απώθησαν αεροπορική επίθεση φανταστικού εχθρού, πραγματοποίησαν ασκήσεις διάσωσης στη θάλασσα και τελειοποίησαν τις τεχνικές απογείωσης και προσγείωσης ελικοπτέρων στη γέφυρα πολεμικών πλοίων», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ένα απόσπασμα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και του Πολεμικού Ναυτικού του (κινεζικού) Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού επιχειρεί αυτή τη στιγμή στα ύδατα της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας», ανέφερε η ίδια πηγή.

Αυτή η θαλάσσια ζώνη εκτείνεται ανάμεσα στην κορεατική χερσόνησο, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και την ηπειρωτική Κίνα.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, ο Γου Τσιάν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως οι δύο χώρες διεξήγαγαν πρόσφατα γuμνάσια «στα δυτικά και τα βόρεια ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού».

«Η επιχείρηση αυτή δεν έχει στόχο κανένα τρίτο μέρος και δεν έχει καμιά σχέση με την τρέχουσα κατάσταση σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο», είχε υπογραμμίσει.

Ο κινέζος υπουργός Άμυνας Λι Σανγκφού βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία για να συμμετάσχει στην 11η Διάσκεψη της Μόσχας για τη διεθνή ασφάλεια, η οποία οργανώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν εδώ και χρόνια πολυάριθμα κοινά στρατιωτικά γuμνάσια.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: