Ρόδος: Χαίρει άκρας υγείας το ελαφάκι που σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα – Χειρουργήθηκε επιτυχώς

Ευχάριστα είναι τα νέα για το νεαρό ελαφάκι που είχε διασωθεί από τη φωτιά στη Ρόδο πριν μερικές μέρες, καθώς έχει χειρουγηθεί επιτυχώς, είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το ελαφάκι εντοπίστηκε τραυματισμένο στο Κιοτάρι από εθελοντές  που επιχειρούσαν στις φλόγες, ενώ στη συνέχεια  το περιέθαλψαν τα μέλη του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» που βρέθηκαν στο νησί.


Το ελάφι είναι ένα νεαρό αρσενικό πλατώνι που βρέθηκε στον περίβολο ξενοδοχείου και παρουσίαζε προβλήματα στα άκρα του εξαιτίας της φωτιάς και, επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα για να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Το ζώο φέρεται να παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του κι έτσι κρίθηκε  σκόπιμη η αναισθησία του με χρήση φυσοκάλαμου, ως ευγενική προσφορά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, και έπειτα μεταφέρθηκε σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου. Επιπλέον, υποβλήθηκε και σε ακτινολογικό έλεγχο.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου το ζώο λάμβανε αντιφλεγμονώδη αναλγητικά φάρμακα, αντιβιοτικά, καθώς επίσης και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για την υποστήριξη του μυϊκού του συστήματος. Μετέπειτα, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του πλατωνιού στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία έγινε ακτοπλοϊκώς ως τον Πειραιά, ώσπου έφτασε στο κτηνιατρικό κέντρο στο Περιστέρι.


Τελικά, το νεαρό ελάφι που διασώθηκε από την εστία φωτιάς, που άφησε πίσω της πολλά νεκρά ζώα στο νησί, χειρουργήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα από ορθοπεδικό κτηνίατρο με τη συνεργασία τριών ακόμη κτηνιάτρων.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: