Ρέθυμνο: Χασισοκαλλιεργητές διέφευγαν τη σύλληψη για 1,5 χρόνο

Οι δύο Αλβανοί είχαν ταυτοποιηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η φυτεία τους είχε εντοπιστεί τον Αύγουστο του 2014

Πάνω από ενάμισι χρόνο κράτησε η έρευνα της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου για τον εντοπισμό των καλλιεργητών που είχαν στήσει φυτεία με 705 δενδρύλλια κάνναβης σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Και ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν ταυτοποιηθεί ένας 28χρονος Αλβανός και ένας 31χρονος ομοεθνής του ως φύλακες της χασισοφυτείας που εντοπίστηκε στις 7 Αυγούστου του 2014 σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, η πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης αποκάλυψε ότι βασικοί καλλιεργητές ήταν δυο Έλληνες κτηνοτρόφοι ηλικίας 35 και 40 χρόνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Για τους δυο χασισοκαλλιεργητές εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή και συνελήφθησαν με συντονισμένες επιχειρήσεις των αστυνομικών σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου. Στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούν μαζί με έναν 33χρονο και έναν 39χρονο, κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, για ένα από τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή και τα δύο ανήκαν σε μια 37χρονη. Οι δυο τελευταίοι συνελήφθησαν για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων και ο 33χρονος αναζητείται. Στο ίδιο μαντρί, βρέθηκαν ακόμη δύο γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και ένα αλβανικό διαβατήριο.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: