Rafale: Πότε και που θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του κορυφαίου coupe SUV της Renault

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο με το όνομα ενός κατασκευαστή κινητήρων για αεροπλάνα; Μη βιασθείτε να πείτε καμία. Η Renault δεν «βάφτισε» τυχαία Rafale το νέο της αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί στην κορυφή του D segment. Έχει ένδοξο παρελθόν στους αιθέρες. Και τώρα ήρθε η στιγμή να συνδέσει την ιστορία της με το αύριο. Με το Rafale ολοκληρώνει και κορυφώνει την υβριδική E-Tech γκάμα της. Το νέο αυτοκίνητο είναι «χτισμένο» πάνω στην καινούρια πλατφόρμα CMF-CD.

Ακολουθώντας την παρουσίαση του νέου Austral και του νέου Espace, το νέο RAFALE αποτελεί το επόμενο μεγάλο σημείο αναφοράς για τη μάρκα, αλλά και την κορύφωση της στρατηγικής της που θέτει ως προτεραιότητα την κατάκτηση της κατηγορίας D.

Για την ιστορία να σας πούμε ότι η Renault είχε μια μακρά ιστορία με τους αιθέρες. Το όνομά της το είχε συνδέσει με την αεροπορία. Ήταν πρωτοπόρος κατασκευαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, τραίνα και αεροπλάνα. Το 1933, η Renault απέκτησε την Caudron, έναν άλλο κατασκευαστή, δημιουργώντας την Caudron – Renault. Όλα τα αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν τότε πήραν το όνομά τους από ένα γνωστό άνεμο.

Το C460, ήταν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αεροπλάνο, που ήταν φτιαγμένο για την κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας. Αυτό το αεροπλάνο το 1934 μετονομάστηκε σε Rafale (που σημαίνει «ριπή του ανέμου»).

Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, είναι εύκολο πλέον να αντιληφθείτε τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της Renault και της αεροπορίας.

Για το λόγο αυτό η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Renault Rafale θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, στην 54η Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού στο Le Bourget.

Rafale: Πότε και που θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του κορυφαίου coupe SUV της Renault gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: