Πυροβολισμοί σε gay club στη Φλόριντα, πληροφορίες για ομήρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε σε gay bar στην πόλη Ορλάντο της Φλόριντα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο στον λογαριασμό της στο Twitter για «πολλούς τραυματίες» και καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 20 τραυματίες και αναφέρουν ότι ο δράστης έχει ταμπουρωθεί μέσα στο κλαμπ και ότι κρατά ομήρους. Εκφράζονται φόβοι ότι ο δράστης είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ένοπλος φέρεται να άνοιξε πυρ τα ξημερώματα της Κυριακής στο gay club Pulse, στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα, η σελίδα του κλαμπ στο Facebook ανήρτησε το μήνυμα: «Βγείτε όλοι έξω από το Pulse και συνεχίστε να τρέχετε».

Κάτω από αυτή την ανάρτηση, άνδρας σημειώνει ότι βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης και ότι κατάφερε να διαφύγει.

Παράλληλα, περιγράφει τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν: ένας ένοπλος άνοιξε πυρ και όσοι βρίσκονταν στην πίστα ή γύρω από το μπαρ, προσπάθησαν να βγουν από το κλαμπ.

Βίντεο από τη σκηνή του περιστατικού δείχνει τραυματίες να δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

Δημοσιογράφος τοπικής τηλεόρασης έγραψε στο Twitter ότι πηγή τού είπε ότι περισσότεροι από 20 άνθρωποι δέχθηκαν τα πυρά του δράστη.

Η ίδια πηγή εκφράζει φόβους ότι ο άνδρας, ο οποίος κρατά ομήρους, είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Sky News ότι μέσα στο κλαμπ βρίσκονταν 100 άτομα τη στιγμή της επίθεσης.

Η επίθεση έρχεται την ώρα που το Ορλάντο προσπαθούσε να κλείσει τις πληγές του από τη δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι στην πόλη. Η Γκρίμι υπέγραφε αυτόγραφα μετά από συναυλία, όταν την πυροβόλησε και τη σκότωσε ο 26χρονος Κέβιν Τζέιμς Λοΐμπλ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της πράξης του.

 

Πηγή: in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: