Πύρινη κόλαση στις Κεχριές Κορινθίας – Ζημιές σε σπίτια (βίντεο)

Έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη το μεσημέρι στις Κεχριές, στην Κορινθία. Η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Το πρωί της Πέμπτης ξημέρωσε χωρίς να υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες. Αυτήν την ώρα στο σημείο επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι, πλέον, το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και συνέχισε: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες».

«Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, το έργο των οποίων βοηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα στην περιοχή», για να επισημάνει ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ενισχυθούν οι άνεμοι».

Ζημιές σε σπίτια

Υπάρχουν αναφορές για φθορές σε σπίτια. Καθώς, όμως, εντοπίζονται ενεργές εστίες, δεν έχει ξεκινήσει κάποια καταγραφή για να υπάρχει αντικειμενική εικόνα.

Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί

Από την Τετάρτη το απόγευμα έχουν εκκενωθεί συνολικά έξι οικισμοί και συγκεκριμένα οι:

  • Κεχριές
  • Αθίκια
  • Αλαμάνο
  • Γαλατάκι
  • Λουτρά Ωραίας Ελένης
  • Άγιος Ιωάννης

Οι κάτοικοι των οικισμών έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή και φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: