Ψήφισμα για το “δικαίωμα στην εργασία” συνυπέγραψαν Ελλάδα, Μεξικό, Ινδονησία και Αίγυπτος

Ψήφισμα για το “δικαίωμα στην εργασία” συνυπέγραψαν Ελλάδα, Μεξικό, Ινδονησία και Αίγυπτος

Ψήφισμα για το δικαίωμα στην εργασία συνυπέγραψαν Ελλάδα, Μεξικό, Ινδονησία και Αίγυπτος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που εδρεύει στη Γενεύη, η Ελλάδα, το Μεξικό, η Ινδονησία, η Ρουμανία και η Αίγυπτος έφεραν ψήφισμα με θέμα »το δικαίωμα στην εργασία».

Το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από πρωτοβουλίες για το πρόβλημα της ανεργίας που βασανίζει πολλές χώρες.

Στην επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου ψηφίσματος ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος, πρέσβης Α. Αλεξανδρής, μίλησε για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε πολλές χώρες του κόσμου και ειδικότερα για την ανεργία στους νέους: Με βάση σειρά διεθνών συμβάσεων, αλλά και σε πολλά Συντάγματα κρατών μελών του ΟΗΕ, το δικαίωμα στην εργασία αναγνωρίζεται ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Ο κ.Αλεξανδρής τόνισε επίσης ότι : Παρά το σημαντικό έργο και τη συσσωρευμένη εμπειρία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας σε αυτόν τον τομέα, είναι σκόπιμο το Συμβούλιο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του και να εξετάσει το θέμα από τη σκοπιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο ψήφισμα προβλέπεται η σύνταξη σχετικής έκθεσης της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: