Προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 2 Οκτωβρίου από την ΟΣΕΤΕΕ


Την προκήρυξη 24άωρης απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΔΣ της ΟΣΕΤΕΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του «σε σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης πορείας των συνδικάτων. Η ΓΣΕΕ σε συνάντησή της με τον υπουργό κατέθεσε σχετικό υπόμνημα, ενώ προτάθηκαν τροποποιήσεις που θα ενισχύουν τη δύναμη των εργαζομένων και των συλλογικών τους φορέων στους χώρους εργασίας. Τέτοιου είδους χειρουργικές νομοθετικές παρεμβάσεις δεν είναι αποδεκτές. Απαιτείται σοβαρός και καλόπιστος διάλογος και δεν είναι δυνατόν να κατατίθενται σε ένα καθεστώς επίσπευσης, ώστε να γίνει εκμετάλλευση του αδιοίκητου της ΓΣΕΕ που προκάλεσαν οι βίαιες παρεμβάσεις του επιχειρησιακού βραχίονα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας» επισημαίνει η ΟΣΕΤΕΕ.

«Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς εργαζόμενους, όλους όσοι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ισότιμος και ενισχυμένος συνομιλητής στο χώρο της εργασίας, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για τον αγώνα που θα δώσουμε με το κεφάλι ψηλά για μία ακόμα φορά» τονίζει η ΟΣΕΤΕΕ, συμπληρώνοντας ότι, την ερχόμενη Δευτέρα, θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: