ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΟDY’S "Tο σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα»

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΟDYS "Tο σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα
»Το της Ευρώπης είναι να πεθάνει η της πείνας», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μαχόνι, πρώην αντιπρόεδρος της Moody’s, υπεύθυνος στο ρίσκο κρατών, με τρες δεκαετείες εμπειρία στη Wall Street.

Ο Κρίστοφερ Μαχόνι μίλησε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και υποστήριξε πως οι τράπεζες έπρεπε να κρατικοποιηθούν γιατί όσο πιο πολλές υπάρχουν τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες που οδηγούν σε κατάχρηση.

«Γιατί να έχουμε παρατεταμένη ύφεση πριν από τη μέρα της εξόδου, αν η έξοδος είναι αναπόφευκτη;», αναρωτιέται ο ίδιος και υποστηρίζει, ότι το σχέδιο της τρόικας οδηγεί την Ελλάδα στην πείνα.

Ο Μαχόνι υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στον οίκο αξιολόγησης Moody’s, υπεύθυνος για την εταιρική χρηματοδότηση, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το μακροοικονομικό κίνδυνο Δημοσίου στη Moody’s Investors Service.

«Δεν ζηλεύω καθόλου τις επιλογές που πρέπει να κάνουν η ελληνική, η κυπριακή και η πορτογαλική » τονίζει ο ίδιος.

«Η Ελλάδα δεν δύναται να επαναλάβει το λάθος που έκανε η , να αγνοήσει ή να κατασχέσει τραπεζικές καταθέσεις», υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της Moody’s.

Ο Κρίστοφερ Μαχόνι θεωρεί πως: «Το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα φαίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν το αναλογιστεί κανείς. Με βάση τη νέα φιλοσοφία της Ευρώπης για αυτοχρηματοδοτούμενα bail-out, το σχέδιο για την Ελλάδα είναι, κατά πώς φαίνεται, να πεθάνει της πείνας, όπως η Ρουμανία τη δεκαετία του ’80. Η Κύπρος θα ακολουθήσει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΟDYS "Tο σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: