Προφυλακιστέα η 26χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 26χρονη οδηγός αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε 26χρονο Βούλγαρο οπαδό στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος είχε ταξιδέψει μαζί με φίλους του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, έχοντας φιλικές- οπαδικές σχέσεις με τους «κίτρινους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τότε, η εις βάρος τους επίθεση έγινε από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας η 26χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και σε εκτέλεση εντάλματος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, αν και αρχικά είχε διωχθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση είναι και ο 48χρονος φίλος της, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 48χρονος, που είχε εκμισθώσει το Ι.Χ. αυτοκίνητο από εταιρεία ενοικιάσεων, κατηγορείται ότι μαζί με την 26χρονη «καθοδήγησαν» και «παρείχαν πληροφορίες» στους φυσικούς δράστες της επίθεσης εναντίον του Βούλγαρου οπαδού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ως φυσικοί δράστες του ξυλοδαρμού ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε άνδρες, ηλικίας 24 έως 48 ετών, και εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ως δράστε της επίθεσης είχαν συλληφθεί εξαρχής δύο νεαροί, 24 και 26 ετών, που διώκονται, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο ένας από τους δύο είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια αλλά με διάταξη της ίδιας αποφυλακίστηκε τρεις μήνες αργότερα με περιοριστικούς όρους, ενώ ο άλλος είχε αφεθεί εξαρχής ελεύθερος υπό όρους.

Από τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας προέκυψε ότι ο άτυχος οπαδός υπέστη θανατηφόρες κακώσεις πυελού κοιλίας, οι οποίες προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο που πέρασε από πάνω του. Κατά τα ίδια ευρήματα, οι υπόλοιπες κακώσεις που εντοπίστηκαν στη σορό του δεν ήταν θανατηφόρες.

Διαβάστε ακόμη:Αυτός είναι ο 28χρονος οπαδός που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση χούλιγκαν

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: