Πριγκόζιν – Το πρώτο σχόλιο του Μπάιντεν: «Σπάνια να μην βρίσκεται πίσω από κάτι που συμβαίνει στη Ρωσία ο Πούτιν»

«Δεν μας εκπλήσσει», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την είδηση θανάτου του αρχηγού της Wagner, Γεβγκενί Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας ο Μπάιντεν για την πτώση του ιδωτικού τζετ είπε τα εξής ενώπιον δημοσιογράφων: «Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα τι συνέβη, αλλά δεν εκπλήσσομαι».

«Δεν υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στη Ρωσία πίσω από τα οποία να μην κρύβεται ο Πούτιν, αλλά δεν γνωρίζω αρκετά για να ξέρω την απάντηση. Γυμνάζομαι εδώ και μιάμιση ώρα» πρόσθεσε ενώ έβγαινε από γυμναστήριο στη Λίμνη Τάχο όπου βρίσκεται για διακοπές. 

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Andrew Watshon μιλώντας στο Sky News ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο γεγονός και πρόσθεσε ότι «εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανένας».

«Ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε σε έναν ιδιωτικό στρατό που παρέλασε προς την Μόσχα και τώρα φαίνονται τα αποτελέσμάτα του», συμπλήρωσε. Την ίδια στιγμή το Foreign Office με μία λιτή δήλωση ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες στη Μόσχα.

Ουκρανική προεδρία λίγες ώρες μετά τον θάνατο: «Ο Πούτιν δεν συγχωρεί, περίμενε τη στιγμή»

Άμεση ήταν η πρώτη ουκρανική αντίδραση λίγη ώρα αφότου βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκενί Πριγκόζιν, ύστερα από πτώση ιδιωτικού τζετ στη Μόσχα, ενώ το Κρεμλίνο διατηρεί μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχάιλο Ποντόλιακ, έγραψε στο Twitter δείχνοντας τον Ρώσο πρόεδρο πίσω από την κίνηση και αφήνοντας αιχμές για τον Αλεξάντρ Λουκασένκο: «είναι σαφές ότι ο Πούτιν δεν συγχωρεί. Περίμενε τη στιγμή. Είναι επίσης προφανές ότι ο Πριγκόζιν υπέγραψε θανατική καταδίκη για τον εαυτό του τη στιγμή που πίστεψε στις παράξενες “εγγυήσεις” του Λουκασένκο».

«Η εντυπωσιακή απομάκρυνση του Πριγκόζιν και της διοίκησης του Βάγκνερ δύο μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι ένα μήνυμα του Πούτιν προς τις ρωσικές ελίτ ενόψει των εκλογών του 2024: “Πολεμήστε! Η απιστία ισοδυναμεί με θάνατο”» πρόσθεσε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: