Πού χρησιμεύουν τα πιρούνια; Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει μερικές αναπάντεχες απαντήσεις

Η κουζίνα μας είναι γεμάτη εργαλεία, όσο και αν δεν το σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Ένα για κόβει τις τροφές, το μαχαίρι, ένα για να τις γραπώνει, το πιρούνι, ένα για τις τροφές που είναι υγρές το κουτάλι.

Συνήθως δεν τα χρειαζόμαστε για κάτι άλλο και, έτσι, τις περισσότερες ώρες της ημέρας μένουν μέσα στο συρτάρι.

Ευτυχώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δώσει λύσεις για την αξιοποίησή τους, κάποιες από τις οποίες είναι μάλιστα πολύ δημιουργικές, ενώ άλλες είναι σχεδόν επικίνδυνες.

Ερευνητές από το Βερολίνο και το Έσeξ της Βρετανίας έβαλαν το δημοφιλές πλέον μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, όπως και άλλα μοντέλα, να βρουν νέες χρήσεις για αντικείμενα καθημερινής χρήσης, από τα πιρούνια και τα λάστιχα ως τις οδοντόβουρτσες.

Έθεσαν στα μοντέλα, όπως αναφέρει η Daily Mail, απλά ερωτήματα για αντικείμενα που έχει κάθε νοικοκυριό και βρήκαν ότι τα μοντέλα μπορούν να «σκεφτούν» απαντήσεις που είναι εξίσου ενδιαφέρουσες με αυτές του ανθρώπου.

Με ένα πιρούνι μπορεί να φτιάξει ένα γλυπτό, να καθαρίσει τα αυτιά του ή τα νύχια του. Μπορείς, ακόμη, να καταπολεμήσεις τα ζόμπι.

Η οδοντόβουρτσα είναι, σύμφωνα με τα μοντέλα, χρήσιμη για την απολέπιση του δέρματος, για το βάψιμο των μαλλιών και «για να μην χαλάσουν τα δόντια». Ένα μοντέλο πιστεύει ότι με την οδοντόβουρτσα μπορείς να χτενίσεις το κατοικίδιό σου ή να ξυρίσεις τα πόδια σου και να βγάλεις το μέικ απ.

Στην τελική βαθμολογία των ερευνητών, το ChatGPT4 είχε τον καλύτερο βαθμό στην πρωτοτυπία και ακολουθούν το Copy.ai, το ChatGPT3 και το YouChat που ήταν πιο κοντά στη βαθμολογία των ανθρώπων.

Άρα, τα μοντέλα, όπως λένε οι ερευνητές, είναι για την ώρα πολύτιμοι βοηθοί στη δημιουργική διαδικασία, αλλά η εμπειρία και έμπνευση των ανθρώπων δεν συγκρίνονται.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: