Ελον Μασκ: «Είναι μια αρκετά οδυνηρή διαδικασία η διοίκηση του Twitter»

Για την μέχρι τώρα εμπειρία του στο «τιμόνι» του Twitter μίλησε ο Έλον Μασκ, ανοίγοντας τα χαρτιά του στο BBC. «To να διοικείς το Twitter είναι μία αρκετά οδυνηρή διαδικασία», υποστηρίζει ο «κύριος Tesla» και CEO του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχθεί ότι θα πωλούσε την εταιρεία εάν έβρισκε το κατάλληλο άτομο. Ο Μασκ διευθύνει εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία «Tesla» και την εταιρεία διαστημικών πυραύλων «SpaceX». Τον περασμένο Οκτώβριο, αγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφου του BBC αν έχει μετανιώσει που αγόρασε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι έχει αισθανθεί πολλές φορές αγχωμένος αλλά δεν έχει βαρεθεί: «Δεν είναι βαρετά (διοικώντας το Twitter). Eίναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ. Τους τελευταίους μήνες ήταν πράγματι μια ιδιαίτερα αγχωτική κατάσταση», είπε και ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εξακολουθεί να αισθάνεται πως έκανε το σωστό αγοράζοντας την εταιρεία.

Τόνισε επίσης ότι, πλέον το Twitter λειτουργεί καλά κι ότι η επισκεψιμότητά του έχει αυξηθεί. Λόγω φόρτου εργασίας , όπως είπε, κάποιες φορές κοιμάται στο γραφείο, ενώ δήλωσε ότι έχει βρει έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη όπου δεν πηγαίνει κανείς για να ξεκουράζεται».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά του Twitter, o Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι η εταιρεία «βγάζει τώρα τα λεφτά της» καθώς οι περισσότεροι από τους διαφημιστές της έχουν επιστρέψει.

Αναφορικά με τις περικοπές εργατικού δυναμικού στις οποίες προέβη από τότε που αγόρασε την εταιρεία — από 8.000 άτομα έχουν μείνει 1.500- ο Μασκ είπε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιουσία του CEO του Τwitter αγγίζει σχεδόν τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον ως τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: