Πού φυλάσσονται τα 4,74 δισ. ευρώ αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος

Πού φυλάσσονται τα 4,74 δισ. ευρώ αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος
Σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια χρυσό είχαν τα αποθέματα χρυσού στις 31 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος απάντησε σε ερώτηση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, τα οποία φυλάσσονται σε τράπεζες του Εξωτερικού…
Το απόθεμα του φυσικού χρυσού που κατέχει η , υπολογίζονται στις 3.760 ουγγιές όπως υποστηρίζει έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας στην ερώτηση της κ. Ζαρούλια για τα αποθέματα χρυσού που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδος κατά την διάρκεια της Κατοχής.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 31.12.2012 τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 χιλιάδες ουγγιές, αξίας 4,74 δις. , από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις , την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία». Το έγγραφο διευκρινίζει επίσης ότι τα αποθέματα χρυσού τα οποία κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου μεταφέρθηκε προς φύλαξη στην Τράπεζα της Αγγλίας, «επαναπατρίσθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 1946 και 1956».

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: